söndag 4 november 2012

Staffans Stollar
Staffan Lindén, född 31 maj 1926, död 12 augusti 2000, var en svensk skämttecknare, bokillustratör, författare och läroverksadjunkt. Han är bland annat känd för Staffans stollar som bestod av en teckning med kort text och nästan dagligen publicerades på Expressens ledarsida.
Bilden är ett typexempel på Staffans korta snabba träffande text
Fick originalteckningen av Staffan under min Expressentid.

2 kommentarer:

Lars Mörarp sa...

Minns att jag satt på Bibblan i Nybro å samlade ihop ett antal Stollar böcker o läste dessa vid ett flertalet tillfällen.
JAg var inte mer än 12-13 år men förstod ändå de flesta skämten. MVH LASSE NYBRO

Lars Mörarp sa...

Minns att jag satt på Bibblan i Nybro å samlade ihop ett antal Stollar böcker o läste dessa vid ett flertalet tillfällen.
JAg var inte mer än 12-13 år men förstod ändå de flesta skämten. MVH LASSE NYBRO