
På en rysk krog i Helsingfors, som hette Galleria Hariton, i Helsingfors , hade de en delikatess som hette JULIENNE. Detta var tidigt 2000-tal.
En Karl Johan-svampsoppa som serverades i ryska silvermuggar. En eller två iskalla Koskinkorva därtill och en Lapin Kulta, och dagen var räddad.
Vi besökte alltid den krogen vid Helsingforsbesöken, och vi blev bekanta med ställets chef, som personligen åkte upp i norra Finland och plockade c:a 450 kilo Karl Johansvamp, så att det skulle räcka tills nästa svampsäsong.
Bilden ramlade upp på skrivbordet, och Ulla blev intresserad, och lagade till en "Julienne"-soppa, som smakade precis lika gott som orginalsoppan, även om vi inte hade Ryska silvermuggar att äta ur.
2 kommentarer:
Skicka gärna receptet,om du har kvar
Via Google kom jag fram till vad julienne är nämligen "tunna strimlor (julienne på köksfranska)"
o sålunda en ospecifik soppa med strimlor av olika ingredienser bl.a KJ-svamp, men jag har bara trattisar.
Skicka en kommentar