onsdag 19 januari 2011

FOTOGRAFERING FÖRBJUDEN I UAE


Tagen av Securitas två ggr samma dag i UAE. Förenade Arabemiraten. Första gången när jag parkerade utanför ett palats för att fotografera en jättelik Alladinlampa, på toppen av ett hotell. Släppt efter en kvart ! Fotograferade på flygplatsen i Abu Dhabi, å det är också förbjudet. Två k-pistbeväpnade Securitas tog in mig i ett rum med ytterligare 4-5 beväpnade vakter. Chefen var invirad i ett vitt lakan. De beslagtog film och hotade med att ta både videokamera och vanlig kamera. Till slut fick jag lite kontakt med en Securitas som kunde några ord engelska. Filmen lovade de skicka hem efter granskning.
Int fan kom det någon film. Då skickade jag ett ganska fränt mail till Securitas på Abu Dhabi Airport, och undrade om det var deras normala sätt att behandla turister...man kunde ju vara lite kaxig hemma i Sverige ! :-) och si, inom en vecka hade jag filmen tillbaka. Det var bara det att de framkallat diafilmen som negativ färgfilm. Ganska effektfullt dock, och jag skrev och tackade och påtalade deras fadäs.

Inga kommentarer: