måndag 16 november 2009

EXPRESSEN 65 ÅR

I dag firade Expressen sin 65-årsdag. Ett stort antal gamla medarbetare var inbjudna.
Vi fick en trevlig och överskådlig information om dagens och framtidens Expressen. Chefredaktör Thomas Mattsson och vd Bengt Ottosson berättade, och det lät lovande. Sen blev det mingel på redaktionen, där alla avdelningar finns på samma plan. Bubbel och en mängd jättegott tilltugg förgyllde dagens firande. Stort grattis och Hurra, Hurra, Hurra för Expressen.

Chefredaktör Thomas Mattsson berättar om Expressen och framtiden.

Vd Bengt Ottosson och personalchef Barbro Lorentzon har all anledning att se glada ut. Bra försäljnings- och läsarsiffror, och inte minst bra ekonomi, lovar gott för framtiden. Bengt Westin är Grå Pantern i förgrunden.

Fotograf Tommy Pedersen plåtar Fotograf Lars Nyberg vid Olympiakanonen som var en sensation när den introducerades vid OS i Los Angeles 1984 (tror jag) Den är något otymplig i förhållande till dagens Canoner.

Ack så fel man kan ha...
Olympiakanonen användes en enda gång, och det var i OS Helsingfors 1952. Den laddades med bladfilm i kasetter, samma som i Linhof Technica-kamerorna. 2 blad per kassett, och det var Berra Stilling som hanterade den .Efterföljaren kom till OS i ROM 1960, med en 1200-mm Nikonglugg Småbildskamerorna kom i samma veva och Jan Delden och Lasse Nyberg var de första som jobbade med den nya sortens kameror Vid OS i Moskva 1980 hade vi en Nikon zoom 600-1200 som OS-Kanon, som jag själv körde, rapporterar Per Kagrell, Expressens tekniske fotochef. Tack Kaggen för lektionen.

1 kommentar:

AnJa sa...

Kul! Ja, där har man ju hälsat på dig några gånger... och en och annan reklampryl har man ju fått genom åren :-) Saknar många av dem; Tröjor, ryggsäckar, väskor you name it...