fredag 4 september 2009

FLORIDA AROUND


När vi ändå är i Florida kan vi passa på att göra en rundresa när Fuglesangen är upp i rymden. Här lite besökstips. Östsidan är dyrare än västsidan. Miami, Ft Lauderdale är stora turistorter för Europeer. På västsidan semesterar Amerikanerna själva-därmed billigare.. De röda prickarna markerar besökta platser.

Miami är kryssningsfartygens Mecca. Alla Västindienkryssningar utgår härifrån. Här är vi på väg till ön Bimini i Bahamasgruppen.

Fontainblue Hotel. Det ser precis likadant ut i verkligheten bakom väggmålningen som på väggmålningen i den runda portalen, Mycket intressant !

Bilden får representera North Miami Beach, Pompano Beach och West Palm Beach, och över 50 mil sandstrand. Efter beacherna passar ett besök på Kennedy Space Center bra, innan man svänger av mot väster och Orlando.


ORLANDO: I shoppingcentrat Chruch Street Station fanns krogen Rosie O Gradys, där Can-can-brudarna dansade på bardisken. Eftersom bilden är tagen 1988 är nog inte damerna lika viga i dag, men nu är det kanske deras döttrar som sprattlar !?

Epcot Center är ett måste i Orlando.

Vägen västerut går via Clearwater och St Petersburg innan man når denna skapelse, Sunshine Bridge. Sen ner via Sarasota där vi stannade några dagar. Liten trevlig stad med fin strand och bra restauranger. Vidare söderöver via Venice, Fort Mayers och Naples (dyrt) Rakt igenom Everglades, där krokodilfarmerna avlöste varandra, och det var platt, platt, platt.

Mycket välordnad Ntionalpark, Här kunde man gå ut på "bryggan" och beskåda bestarna och ett mycket rikt fågelliv. Besten nedan var dock inhägnad, tack och lov.

Bra avstamp ner till Key West är Homestead. Färden ner går mest på broar och är ganska monoton. Visst är Key West en attraktion med Hemmingway Home, solnedgången i havet och pannkaka och sirap till frukost, men en dag räcker, och då är Homestead åter ett bra övernattningsalternativ.

Sloppy Joes Bar får man inte missa. Här satt Hemmingway och groggade.

Sea Aquarium och Key Biscayne i Miami är en bra avslutning på rundresan i Florida..
Den 11/9 landar förhoppningsvis Fuglesangen.

Inga kommentarer: