lördag 4 april 2009

GIBRALTAR, UDDA PLATSER


Vi bodde på Solkusten i Nerja några veckor och passade på att göra utflykter både till Granada och ner efter kusten till Gibraltar. Hade fått tips om att INTE ta in bilen i Gibraltar, utan parkera i P-garagen strax innan "gränsen".
Gjorde så och började gå mot gränsposteringen. Där står en kö med bilar och en "tullare" står och tar betalt. Så börjar bilarna tuta, och sen låg de på signalhornen, och till slut började förarna komma ut ur bilarna....då lade "tullaren" benen på ryggen och sprang som en skållad råtta därifrån. Där stod de snopna bilförarna och den s k tullaren hann säkert få ihop lite slantar innan han avslöjades.
Det är klippan som är intressant. Ett antal taxiförare försökte med sight-seeing, men vi avböjde. Linbanan upp och där är en otrolig utsikt. Det var dock skitigt och ogästvänligt, och aporna spatserade runt som om dom ägde stället....men utsikten är fantastisk. Nere i "stan" var det very British. Ett alarm började tjuta, bommar gick ner, och så landade ett Herkulesplan, mitt i smeten. Klippans syns strax efter man passerat Estepona.
Gibraltar är ett brittiskt territorium (British overseas territory) beläget på södra delen av Pyreneiska halvön, vid Gibraltar sund. Dess strategiska läge möjliggör fullständig militär kontroll av all in- och utpassering i Medelhavet. Folkmängden är 28 875 (2008) och huvudstaden är Gibraltar Town.
Inga kommentarer: