lördag 7 februari 2009

TAGEN AV SECURITAS TVÅ GGR SAMMA DAG

Förbjudet att fotografera palats och på flygplatser. Gjorde bådadera, och greps av Securitas två ggr samma dag i Förenade Arabemiraten, i Emiratet Sharja och i Emiratet Abu Dhabi. Parkerade vid ett palats för att fotografera ett hotell med en jättestor Alladins Lampa på taket. Det räckte för att två "lakansklädda" och k-pistbeväpnade vakter tog in mig för förhör. Släpptes ganska snabbt efter förklaring om Alladins Lampa.
Orutinerat att fotografera vid flygplatsen i Abu Dhabi, men såväl videokameran och stillbildskameran fick jobba friskt. Plötsligt haffades jag åter av "lakansklädda" och k-pistbeväpnade vakter och in i ett rum med minst ett 10-tal lakansklädda och k-pistbeväpnade vakter. Lakanschefen var dock civilklädd.
Beslag av kameror och efter granskning skulle jag få hämta dem dagen därpå....men dagen därpå skulle jag och min son Thomas flyga hem, så det gick ju inte , tyckte jag. Fick bra kontakt med en av "lakanen" som kunde lite engelska, och efter beslagtagen film , släpptes jag. Vi skickar filmen efter granskning, sa dom. Int fan kom det någon film..men hemma i Sverige kunde man ju bli lite kaxig, så jag skickade ett ganska fränt fax till Securitas, och ifrågasatte deras heder och löften. Inom en vecka kom filmen tillbaka, men de hade framkallat diafilmen som negativ färg, och alla färger var omvända...men dock ! Ett spännande och annorlunda land, som kan rekommenderas. Plåta bara inte vid palats och flygplatser.

Inga kommentarer: