fredag 20 februari 2009

DET ÄR EN LITEN VÄRLD.
Reste fem år i rad till Hongkong och Fjärran Östern och köpte in reklamprylar till Expressen på 80-talet. Hade en favorit -FOTOBUTIK i Hongkong som jag besökte regelbundet och handlade kameror och fotoprylar. En gång stod ett resligt Europeiskt par i butiken, och började prata . "Är det här en bra butik, kan man lite på dem" osv. De såg ju att vi var europeer och ställde därför frågorna...Efter ett tag frågade de varifrån jag var, Sweden, och Ni då ? Schweiz, svarade de.
Jag känner en enda Schweizare i Sverige, sa jag, och han är världsberömd i hela Sverige, han heter Werner Vögeli...........
Men herre jösses det är ju en släkting till oss, säger damen bestört.....
Ja så var det, och hon skrev ett brev på stående fot till Werner och bad mig överlämna det...å det gjorde jag naturligtvis. Tänk vad världen är liten ! Hej Schweiz !
1986 gav Expressenjournalisten Torsten Blomquist och Werner Vögeli ut en bok med titeln EN GASTRONIMISK RESA GENOM NORDKALOTTEN. Stort boksläpp och partaj på Opera-
källaren.
Werner Vögeli dog i Mars 2007.

Inga kommentarer: