lördag 9 februari 2008

TAMA BJÖRNAR

Från Skansen finns en hel del roliga björnbilder. En som vinkar till alla besökare, några som leker i vattnet, och en som var sjuk när det var sexualundervisning i björnskolan.
Grönklitt i Orsa har Europas största björnhägn.
1994 föddes femlingar och det var en världssensation att alla överlevde.
Hade förmånen att få komma upp till Grönklitt och fotografera smånallarna första gången de togs ut. En skötare höll varsin nalle och vd Bengt Lundberg skottade upp en snöhög, På given signal kastades smånallarna på snöhögen. Det blev ett djäkla liv och nallarna for hit och dit. Stod på en snöscooter med två motorkameror som bara rasslade. Det var ju inte frågan om att be dem le eller titta in i kameran. När det var som mest kritiskt bad jag "publiken" ett 20-tal nyfikna sjunga MORS LILLA OLLE för nallarna, och si, det hade de aldrig varit med om, och under några korta sekunder tittade de åt samma håll (på sångkören) Av 6 filmer x 36 rutor, var det TVÅ rutor som var godkända ! Nåja 5 kanske.
Vi återvände med bilderna efter ett tag, och då tog skötare Håkan ut nallen Håkan och frågade om min fru Ulla ville hålla i lillnallen...Nej tack , sa hon, varpå skötare Håkan kastade nalle Håkan i famnen på en skärrad hustru. Under några korta sekunder fick jag några bra bilder, innan Nalle Håkan började trilskas och ville ur hennes famn. Björnar är mycket skickliga trädklättrare vilket vi fick bevis för under vårt besök. Vi fick också reda på att socialstyrelsen rek. en limpa om dagen till smånallar, och att pappa Micke var mycket stolt över sina telningar.

Inga kommentarer: